12.Busca informació sobre les persones esmentades en l'entrevista, Pierre Deffotaines, Pierre Vilar i Quim Monzó.
Escriu una breu biografia.
Després, i segons el text, digues quines afirmacions es poden atribuir a cada un d'ells.
L'homme et la fôret, Géographie et réligion, L'homme et l'hiver au Canada, llibres de molta originalitat, descobridors de nous punts de vista.
La docència ja l'havia atret, així com també es delia per conèixer d'altres terres que les de França. L'any 1924 fundava i dirigia l'Institut de Geografia a les Facultats Catòliques de Lille, i en missions d'estudi anava a Polònia (1921), a Eslovàquia (1924 i 1926), i a Iugoslàvia (1929). Aquestes activitats ex càtedra i extra càtedra motivaren que el Prof. Deffontaines fos enviat al Brasil, a Sao Paulo, on fundà i professà la primera càtedra de Geografia a la Universitat paulista. Podríem dir que aquesta fou la seva presa de possessió geogràfica d'Amèrica. En el transcurs dels anys següents havia de recórrer tot el continent des del Canadà fins a l'Argentina i Xile. De les seves estades i els seus viatges per aquestes terres dellà l'Atlàntic, n'hi ha bons treballs en la seva extensa bibliografia. Probablement el Prof. Deffontaines és el geògraf europeu que millor coneix aquell continent.
Va néixer el 3 de maig de 1906 a la ciutat de Frontignan, població situada a la regió francesa de Llenguadoc-Rosselló. Va estudiar història a La Sorbona, de la qual en fou catedràtic el 1965. Membre de l'Ecole de Hauts Etudes de París, ha estat nomenat, entre d'altres, doctor honoris causa per les universitats de Barcelona i València.
El 1987 fou guardonat pel Congrés de Cultura Catalana i l'any 2000 li fou concedida la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya. Vilar morí el 7 d'agost de 2003 a la ciutat de Saint-Palais, població situada al departament francès dels Pirineus Atlàntics.
Va estudiar disseny gràfic a l'Escola Massana de Barcelona. Va començar a publicar reportatges a principis de la dècada del 1970. La seva primera novel·la és del 1976. L'any 1982 va anar becat a Nova York una temporada. Des de mitjan anys vuitanta ha estat col·laborador de Catalunya Ràdio i TV3. L'any 2007 va rebre l'encàrrec d'escriure i recitar el discurs inaugural[1] de la Fira del Llibre de Frankfurt on la cultura catalana era la convidada llavors. Monzó va acceptar i per la ocasió va dissenyar un aplaudit escrit en forma de conte que diferia totalment dels discursos tradicionals. Escriu una columna diària a La Vanguardia.
14. busca a internet informació del llibre del coq que s'esmenta en l'enterevista i omple les dades següents :
Autor:
Títol complet:
Any de la publicació:
( ya t'ho possaré que no trobo res del libre del coq.)
Esther Aranda. 3rC 11 d'abril de 2008 a l'hora de català.